Τρίτη 13 Μαΐου 2008


Αναρωτιέται κανείς εάν ποτέ θα μπορούσαμε να διαβάσουμε ένα βιβλίο ή μία εφημερίδα χωρίς σελίδες. Κι όμως. Αυτό είναι απόλυτα εφικτό με μια νέα επαναστατική και αν μη τι άλλο σύγχρονη συσκευή.

399 δολλάρια στοιχίζει το Amazon Kindle. Πρόκειται για ένα είδος ασύρματου - φορητού φυσικά - μικροϋπολογιστή, που λειτουργεί με μπαταρία.

Ο χρήστης του, μπορεί να 'κατεβάσει' από βιβλία και εφημερίδες μέχρι blogs, αλλά και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί, αλλά κυρίως, ό,τι άλλο μέχρι σήμερα διάβαζε με τον συνηθισμένο, πατροπαράδοτο τρόπο. Εώς 80.000 βιβλία, εφημερίδες και blogs έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύσει το Amazon Kindle.

Oυσιαστικά πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό βιβλίο το οποίο έκανε την παρθενική του εμφάνιση στις Ηνωμένες Πολιτείες το Νοέμβριο του 2007.

Το υλικό της προτίμησης του χρήστη, διατίθεται μέσω του Amazon Whispernet, με καθόλου ή ελάχιστο - σε ορισμένες περιπτώσεις - φόρο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μάλιστα είναι η New York Times Best Seller List, η οποία μέσω του Kindle, στοιχίζει μόλις 10 δολάρια!

Η ανάλυση της εικόνας που προσφέρει το βάρους 292 γραμμαρίων Kindle, είναι 600x800 pixels. Το φυσικό του μέγεθος είναι 19.1 x 13.5 x 1.8. Ο αποθηκευτικός του χώρος 'αγγίζει' τα 256 ΜΒ, διαθέτει μνήμη RAM 64ΜΒ, αλλά φυσικά επιδέχεται και βελτιώσεις. Η μπαταρία του αντέχει χωρίς φόρτηση για δύο ημέρες, ενώ χρειάζεται δύο ώρες για να επαναφορτιστεί πλήρως.

Φυσικά έχει τη δυνατότητα σύνδεσης με USB ( 2.0 port,mini-B connector). Εχει μικρόφωνο και εγγύηση ενός έτους.

Στην περίπτωση που επιθυμείτε να το προμηθευτείτε, εγκαταλείποντας έτσι τη χαρακτηριστική μυρωδιά των εφημερίδων ή των βιβλίων, πληκτρολογήστε www.amazon.com κι εκεί θα μάθετε όλες τις λεπτομέρειες παραλαβής.

Αν και νομιζω οτι την απολαυση του διαβασματος δεν μπορει να την
αντικαταστησει τιποτα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Web Analytics