Τρίτη 13 Μαΐου 2008

Η Ροδος μας Νο1 προορισμος για ολη την Ευρωπη!....


Το νησί της Ρόδου ήταν εκείνο που ψηφίστηκε ως Νο.1 Ευρωπαϊκός τουριστικός προορισμός, σε έρευνα που διεξήχθη για τους 100 καλύτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς.
Σύμφωνα με την υπηρεσία ταξιδίων TripAdvisor, η οποία διεξήγαγε την έρευνα, συνολικά, επτά Ευρωπαϊκές πόλεις βρέθηκαν στις 20 πρώτες θέσεις της λίστας των προτιμήσεων των τουριστών.

Δημοφιλέστεροι προορισμοί της Ευρώπης:

1. Ρόδος, Ελλάδα
2. Salzburg, Αυστρία
3. Amalfi, Ιταλία
4. Bath, Μεγάλη Βρετανία
5. Siena, Ιταλία
6. Dingle, Ιρλανδία
7. Bruges, Βέλγιο
8. Λουκέρνη, Ελβετία
9. Βατικανό, Ιταλία
10. Εδιμβούργο, Σκωτία
Οι ειδικοί του χώρου μάλιστα υποστηρίζουν ότι παρά την οικονομική στενότητα που επικρατεί στις περισσότερες χώρες, τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, τις ανησυχίες για το περιβάλλον και το χάος που συχνά επικρατεί σε πολλά αεροδρόμια, τα ταξίδια, ιδίως στην Ευρώπη, δεν παύουν ποτέ να είναι δημοφιλή.

Σε ό,τι αφορά μάλιστα το νησί των Ιπποτών, εκτός από την κορυφή της λίστας των Ευρωπαϊκών προορισμών, φιγουράρει και στην πέμπτη θέση των προτιμήσεων των τουριστών σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός ακόμη πιο σημαντικό.

Το Salzburg ψηφίστηκε ως δεύτερος τουριστικός προορισμός για τη Γηραιά Ηπειρο, ενώ το τουριστικό θέρετρο Bath κέρδισε τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της έρευνας ως υπ' αριθμόν ένα Βρετανικός τουριστικός προορισμός. Συνολικά, πέντε Βρετανικές τοποθεσίες βρέθηκαν στις 100 πρώτες θέσεις της παγκόσμιας λίστας, στην οποία την πρώτη θέση κατέλαβε η Νέα Ζηλανδία.

Δημοφιλέστεροι Προορισμοί του Κόσμου:

1. Milford Sound, Nέα Ζηλανδία
2. Queenstown, Nέα Ζηλανδία
3. Philipsburg, St. Maarten
4. Cayo Largo, Κούβα
5. Ρόδος, Ελλάδα
6. Charlotte Amalie, St. Thomas
7. Cruz Bay, St. John
8. Bridgetown, Barbados
9. Banff, Καναδάς
10. Lake Tahoe, California
Η Ιταλία, ''καυχιέται'' για επτά πόλεις στους 25 κορυφαίους Ευρωπαϊκούς προορισμούς. H Siena για παράδειγμα βρίσκεται στην 5η θέση της λίστας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ η πόλη Amalfi, νότια της χώρας, βρίσκεται επίσης στη 15η θέση της λίστας σε παγκόσμιο όμως επίπεδο.

''Αυτό που έχουν κοινό όλοι οι τουριστικοί προορισμοί είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο, που τους κάνει πραγματικά ξεχωριστούς στα μάτια των ταξιδιωτών όλου του κόσμου'', δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της TripAdvisor Ian Rumgay...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Web Analytics